נפגע בתאונת פגע וברח

נפגע בתאונות פגע וברח – ההסדר המשפטי
חוק פיצויים לנפגעי תאונות דרכים תשל"ה-1975 (להלן : "הפלת"ד") מהווה את המסגרת המשפטית שעל פיה נקבעים הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים. ככלל, ניתן לומר כי כמעט כל נפגע בתאונת דרכים זכאי לפיצוי בין אם הוא אשם בתאונה ובין אם התאונה לא קרתה ממחדלו.
כחלק מההסדר נקבע בפקודת הביטוח רכב מנועי התש"ל 1970 כי ישנה חובת ביטוח לכל נהג בישראל, חובה זו משמעה שחברות הביטוח של הנהגים הפוגעים הן החייבות בתשלום לנפגע תאונת הדרכים.
נפגע בתאונת "פגע וברח" אינו יוצא דופן בהסדר זה, עם זאת מצבו מורכב בהרבה ומכיוון שהנהג הפוגע אינו ידוע. במקרה מעין זה המדינה קבעה כי חברת הביטוח הממשלתית, קרנית, היא אשר תפצה אותו.

הקשיים בהסדר הפיצויים הקיים לנפגעי פגע וברח
במקרה של תאונת דרכים חשובה ההתייעצות עם עו"ד בכדי לעמוד על זכויותיך, התייעצות זו חשובה פי כמה במקרים של תאונות פגע וברח. לכאורה, סעיף החוק ברור בנושא ומסדיר את הזכאות לפיצויים במקרה של תאונת דרכים. אך זהו המצב על הנייר, בפועל הליך קבלת הכספים מסובך ואינו קורה באופן אוטומטי כפי שניתן היה להבין מרוח החוק.
דוגמא לקשיים שמערימה קרנית על הנפגע בתאונת דרכים ניתן למצוא בפס"ד רע"א 3909/08 קרנית קרן לפיצוי נפגעי תאונות נ' שרה קורן פס"ד מיום 10.09.2009, שם ניתן לראות כי בית המשפט העליון מותח ביקורת על קרנית מכיוון שהלה דרשה מהנפגעת למצוא את הנהג הפוגע בכדי שתהיה זכאית לפיצויים. כמובן שלו יימצא הנהג הפוגע אזי יש לפנות לחברת הביטוח שלו ולא לחברת קרנית.

מדוע כה חשובה הפנייה לעו"ד במקרה של פגיעה בתאונת פגע וברח?
הדין בנושא תאונות פגע וברח בעל רבדים משתנים ודורש היכרות מעמיקה עם פסיקת בית המשפט בנושא. בנוסף, יש צורך בהיכרות עם נהליה של חברת קרנית מולה פעמים רבות מתנהל המשא ומתן להכרה בנפגע תאונת פגע וברח. לעתים קרובות יש צורך בפנייה מהירה לקרנית מכיוון שתהליך ההכרה בזכאות יכול להתמשך זמן רב. פנייה מהירה חשובה גם מכיוון שפעמים רבות הנפגעים זקוקים לכספים לשם תהליך החלמתם או מכיוון שאינם יכולים לעבוד בעבודתם עקב התאונה.

שטרייכמן – משרד עורכי דין
שטרייכמן – משרד עורכי דין הינו אחד המומחים באזור הדרום בתחום תאונות הדרכים עם דגש ומומחיות מיוחדים בטיפול בנפגעי תאונות פגע וברח. המשרד, מתוך ראייה שנפגע בתאונת פגע וברח חווה טראומה גדולה, שם לו למטרה לדאוג למיצוי זכויות הנפגע תוך טיפול בכל ההיבטים הקשורים לנושא.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן